Administra el teu Fotolog

Crea el teu Fotolog Ara! Fàcil i Gratis

969- Ca l'Amadeu del Casaca d'Organyà.

Detall del gravat amb data de 1773, representat a l'arcada de la porta de Ca l'Amadeu del Casaca d'Organyà, comarca de l'Alt Urgell.
En destaquem els arabescs i la creu de tipologia circular.

Comentaris

Comentaris(2) »

  1. Hola Jordi,
    Només et volia aclarir que la casa on hi ha aquest gravat no és cal Rocamora ja que a Organyà justament és la casa del costat (la de la seva dreta) la que té aquesta denominació i per tant això pot crear confusió. De fet ningú recorda que aquesta casa hagi estat denominada mai cal Rocamora (des d'aprox. els anys 60-70 era cal Martí de l'Alzina i abans tenia altres denominacions que ara no recordo)si bé hi ha pocs dubtes que el propietari del 1773 i potser constructor o més probablement reconstructor era un Rocamora.
    En l'actualitat aquesta casa pertany al meu cosí Amadeu Rocamora (de cal Casaca) el qual ha investigat la història de la casa i ha arribat a la conclusió que probablement va pertànyer a una família de notaris amb aquest cognom que visqueren a Organyà al segle XVIII i dels quals no en som descendents ni els de cal Casaca ni els de cal Rocamora. L'actual denominació de la casa podria ser ca l'Amadeu del Casaca.

    Josep Guàrdia Rocamora | 03-04-2010 - 17:19:28 GMT 1 #

  2. Moltíssimes gràcies per la informació i l'aclariment.

    Jordi Casamajor. | 08-04-2010 - 08:37:39 GMT 1 #

Deixar un Comentari


<a href> <em> <blockquote> <strong> <cite> <code> <ul> <li> <dl> <dt> <dd>