Administra el teu Fotolog

Crea el teu Fotolog Ara! Fàcil i Gratis

349- Comptador de bestiar.

En moltes de les bordes que hem visitat per descobrir-hi algun tipus de gravat rupestre, hem observat que molt sovint es repetia la representació d'aquest mateix gravat.
Hem arribat a la conclusió, que aquestes incisions verticals que es van repetint de forma aliniada i ordenada sobre la pedra, podrien ser un comptador pel bestiar. Aquest de la fotografia es troba a les Bordes de la Peguera, parròquia de Sant Julià de Lòria.

Comentaris

Comentaris(3) »

 1. Em sembla una especulació molt lògica. No només les trobem en bordes, sinó en rocs d'antics camins de pas. Sembla lògic que en alguns moments els pastors marquessin quants caps de bestiar manaven. Jo tinc algunes fotos molt similars de pedres de les Bordes del Soldat, més amunt d'Ós de Civís; o de la Cortinada; o de rocs del camí que mena de la Moixella a Argolell. Són pertot, oi?

  David+Galvez+Casellas | 07-09-2008 - 10:12:43 GMT 1 #

 2. Gravats d'aquest tipus els he localitzat a l'interior de dues cases del municipi d'Artesa de Segre. L'un és el "Castell" de Tudela de Segre, on per cert, al seu interior es conserven diverses pintures amb consignes de la guerra civil, ja que va ser escola militar republicana i a la façana exterior hi han gravats, a dos carreus: CNT i UGT, tanbé de l'època de la Guerra. A la foto 139 d'aquest reportatge podràs veure aquestes marques http://www.artesadesegre.net/MARQUESAT2007-06-09UEP/index.htm L'altra casa on els he trobat és el "Castell" de Vall-llebrerola. Aquestes marques, fetes sobre el guix de l'arrebossat de les parets, éren per comptar els sacs de blat. Si et cal et puc passar fotografies.

  Per cert que a la zona d'Artesa de Segre he localitzat un centenar de gravats cruciformes (prehistòrics, medievals i moderns), cupuliformes i reguerons i una pedra amb diverses inscripcions. El treball el pots consultars a l'apartet GRTP, a la Jornada de Verdú d'aquesta pàgina: http://www.artesadesegre.net/paginagaleriesfotografiques.html

  Ramon I. Canyelles | 07-06-2009 - 13:01:09 GMT 1 #

 3. Molt interessants les tevs fotos de gravats rupestres.¡¡ Fins aviat Ramon.

  Jordi Casamajor | 07-06-2009 - 18:48:28 GMT 1 #

Deixar un Comentari


<a href> <em> <blockquote> <strong> <cite> <code> <ul> <li> <dl> <dt> <dd>