Administra el teu Fotolog

Crea el teu Fotolog Ara! Fàcil i Gratis

475- Rellotge de sol a l'era del Naudí.

Finalment hem aconseguit esbrinar la funció que realitzaven moltes de les incisions paral·leles que trobem freqüentment gravades a les parets de moltes bordes, cases, eres i pallers. El padrí de Ca l'Endrieta de Molleres, parròquia de Canillo, ens ha explicat que aquestes ratlles eren rellotges de sol rudimentaris, i que ell encara n'havia gravat algun quan era jove.
El que podeu veure a la fotografia és a l'era de Cal Naudí de Molleres, i encara s'hi pot veure el foradet per posar-hi el pal. Nosaltres hem repetit l'experiència, i el rellotge de la imatge hauria de marcar aproximadament la una del migdia.

Comentaris

Comentaris(3) »

 1. Collonut! Per fi has resolt el gran misteri de les ratlletes filiformes que anàvem trobant per tot arreu... Mira que primer pensàvem que eren simples dibuixets, després vam especular que servien per comptar el bestiar... I ara resulta que són RELLOTGES DE SOL! Realment collonut! Rependré el tema al meu blog "5 cèntims", si me'n dones permís, perquè jo n'havia parlat allí i ara que tenim la solució s'ha de difondre. Enhorabona per la troballa antropològica. Aquestes coses es perdran (si no les recuperem) quan morí la gent de la quinta del padrí de cal Endrieta. Ja deu haver passat dels 90, oi?

  David+Galvez+Casellas | 22-11-2008 - 12:43:33 GMT 1 #

 2. Bon dia, soc quadranter i membre de la Societat Catalana de Gnomònica i m’interessaria aprofundir en l’estudi d’aquests rellotges de sol primitius. Em podríeu ajudar?

  Nasi Vilà | 20-08-2010 - 11:59:36 GMT 1 #

 3. Hola, contacteu-me a: si em vols escriure, ( així tindreu el meu correu )i us podré donar més informació.
  Fins aviat.

  J. Casamajor. | 21-08-2010 - 10:32:45 GMT 1 #

Deixar un Comentari


<a href> <em> <blockquote> <strong> <cite> <code> <ul> <li> <dl> <dt> <dd>