Administra el teu Fotolog

Crea el teu Fotolog Ara! Fàcil i Gratis

484- Gravats de Cova de Casa Vella. - 1

A l'entrada d'una cova localitzada a la comarca de l'Alt Urgell, hi ha representat un interessant conjunt de gravats rupestres. Trobem tres panells diferenciats amb diverses representacions, en aquesta fotografia podeu veure el panell central. Veureu els altres gravats i un detall de la cavitat a les fotografies anteriors.
La técnica dels gravats és el repicat sobre roca calcària.
L'historiador i escriptor Albert Villaró va ser qui ens va indicar de l'existència de gravats en aquesta cova.
Vam parlar amb un padrí de la contrada que la coneixia, fins hi tot el seu padrí hi va nèixer, viure, i també hi va morir al despendre's un gran bloc de pedra que va esclafar les dependències habitades.
Aquesta cova conserva encara alguns murs per tancar el bestiar, tous d'abelles abandonats, i restes disperses del que havia sigut un antic hàbitat troglodític, segons sembla, habitat fins a principis de segle XX.
Volem ometre la localització exacta d'aquests gravats per qüestions de conservació del patrimoni cultural.

Comentaris

Un Comentari »

  1. Molt bons testimonis gràfics. Bones notes al peu. Això del padrí que t'explica que el seu padrí va nèixer a la cova és simplement fantàstic. Posem que l'home tingui 80 anys. Posem que quan ell va nèixer el seu padrí en tingués 50. 80 + 50 = 130. La possibilitat que fa 130 anys al Pirineu es visqués en coves sembla increïble, oi?

    galvezcasellas | 12-12-2008 - 23:40:04 GMT 1 #

Deixar un Comentari


<a href> <em> <blockquote> <strong> <cite> <code> <ul> <li> <dl> <dt> <dd>